Filtriranje
WATCH-A-PORTER Facebook Instagram Youtube

BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 40 €

Košarica 0 0

Otkrijte zanimljivosti o Tissotu koje možda niste znali

Saznajte kako je ovaj brand satova došao do svog prestižnog statusa

Objavljeno: 22.04.2024

Tissot se danas smatra jednim od najprepoznatljivijih švicarskih brandova satova na svijetu. Trenutno dio Swatch Groupe, poznat je prvenstveno po svojim pristupačnim mehaničkim satovima. Brand ima preko 165 godina iskustva u urarskoj industriji kroz koje je ostvario svoju današnju reputaciju.

Povijest Tissota

Počeci Tissota sežu u 1853. godinu kada su Charles-Félicien Tissot i njegov sin Charles-Emile Tissot, osnovali Ch. Félicien Tissot & Fils u švicarskom mjestu Le Locle. Brand je u to vrijeme bio poznat po proizvodnji luksuznih satova s privjeskom i džepnih satova.

Glavna prekretnica dogodila se 1900. godine kada je Tissot osvojio prestižnu nagradu Grand Prix u Parizu te pokrenulo razdoblje inovacija koje traje i danas.

Inovativan duh u proizvodnji satova od samih početaka

Važnost inovacija prepoznali su u Tissotu u samim začecima branda, te su do danas predstavili neka od najvažnijih dostignuća urarske industrije.

Automatski mehanizam koji se nalazi u DNA švicarskih satova, zbog kompleksnosti izrade predstavljao je veliki problem u zadovoljavanju sve veće potražnje za satovima.

U Tissotu su 1930. godine doskočili tom problemu i prvi predstavili masovnu proizvodnju automatskih mehanizama kojom su skratili vrijeme izrade, a u konačnici snizili cijenu sata.

Ali nisu stali s inovacijama samo tu, paralelno su razvijali i prvi antimagnetski sat koji su također predstavili iste godine i označili prekretnicu u točnosti i dugotrajnosti automatskih mehanizama.

Tissot se može pohvaliti i prvim satom koji je imao zaslon na dodir, T-Touch, a nastao je 1999. godine te je preteča današnjih pametnih satova. Naravno, možete pretpostaviti da nisu stali samo na tome, nego su 2014. predstavili generaciju T-Touch satova sa solarnim napajanjem.

Nesvakidašnji materijali izrade Tissot satova

Osim klasičnih materijala koji se koriste u izradi kućišta, brojčanika, narukvice ili remena, Tissot je odlučio otići korak naprijed i u svom bogatom nasljeđu ostavio satove napravljene od kamena, drva pa čak i sedefa.

Sve je počelo 1985. godine, kada je predstavljena kolekcija – Tissot RockWatch koja je sadržavala satove s kućištem od granita. Dvije godine nakon, nastao je prvi sat kojemu je brojčanik napravljen od sedefa – odnosno unutrašnjeg sloja školjke koji ovisno o kutu gledanja pruža različite boje na svojoj površini. Nakon Pearl Watcha, 1988. godine predstavljena je kolekcija – Tissot Wood, koja je sadržavala satove čije je kućište napravljeno od – drva.

Tissot u svijetu sporta

Brand osim inovacija, u sportu snagu koja spaja ljude, potiče na postizanje izvrsnosti i inspirira na probijanje vlastitih granica. To je najbolje vidljivo kroz sponzorstva koja su ostvarili u svijetu sporta, ali i modelima satova namijenjenim sportašima i ljubiteljima aktivnog načina života.

Najpoznatija sportska suradnja Tissota je ona s NBA-om. Od 2015. godine, švicarski brand je službeni sponzor američke košarkaške lige. Osim što se njihovi satovi i mehanizmi koriste za službeno praćenje vremena utakmica, u Tissot T-Touch Solar kolekciji, 2022. godine predstavljen je model T-Touch Connect preko kojeg je dostupno praćenje NBA rezultata, bodovne ljestvice i statistike igrača.

Osim s NBA-om, Tissot je ostvario partnerstva s Tour de Franceom, Moto GP-om, Međunarodnom federacijom u hokeju na ledu te drugim sportskim događanjima i organizacijama.

Tissot na zapešćima poznatih osoba

Osim u svijetu sporta, Tissot se sve češće može vidjeti i na crvenom tepihu. Iako znatno pristupačniji od Rolexa, Cartiera ili Patek Philippea koje smo navikli gledati na poznatim osobama, Tissotu se “zvijezde” uvijek rado vraćaju.

Neke od poznatih osoba iz prošlosti koje su nosile Tissot satove su kralj rocka Elvis Presley, glumica i Princeza Monaka – Grace Kelly pa čak i Nelson Mandela koji je zapamćen po nošenju modela iz Le Locle kolekcije.

Danas se Tissot može vidjeti na zapešćima Kate Middleton, Georgea Clooneyja, LeBron Jamesa i Justina Biebera.

U nastavku vam donosimo pregled i karakteristike najpopularnijih kolekcija branda koje možete pronaći u našem webshopu.

Tissot PRX

U svijetu satova, malo je modela koji su uspjeli ostaviti tako snažan trag kao Tissot PRX. Prvi put predstavljen kasnih 70-ih, označavao je smjelu promjenu u dizajnu satova. Karakteriziran tankim “kockastim” kućištem povezanim s narukvicom. Ova kombinacija profinjenog dizajna i čvrstoće izazvala je potražnju diljem svijeta, a PRX je brzo postao simbol svog doba.

Tissot je oduševio svoje obožavatelje 2021. godine kada su ponovno lansirali PRX kolekciju. Nova generacija je ostala vjerna originalnom dizajnu, ali uz prilagodbu modernom vremenu. Pravilne linije i tanko kućište koje je ostalo povezano s prepoznatljivom narukvicom i dalje su tu, ali uz boje i dizajn brojčanika koji daju suvremeni izgled.

Tissot Seastar

Kolekcija satova koja je, kao što se može zaključiti po imenu, namijenjena ronjenju i vodenim sportovima – Tissot Seastar prvi put je predstavljena davnih 50-ih godina prošlog stoljeća.

Od tada, Seastar kolekcija se neprestano razvijala, uključujući tehnološke inovacije i dizajnerske promjene kako bi odgovarala zahtjevima modernih ronilaca i ljubitelja vodenih sportova.

Unutar kolekcije mogu se pronaći modeli koji se razlikuju prema specifikacijama sata. Tissot Seastar 1000, na primjer, nudi vodootpornost do 300 metara ili 30 ATM i dizajn koji je savršen za e vodene sportove od plivanja do jedrenja.

Za one koji se profesionalno bave ronjenjem, idealan izbor je Seastar 2000 Professional. Ovaj vrhunski ronilački sat je vodootporan do nevjerojatnih 600 metara i posjeduje ISO 6425 certifikat, čime osigurava najvišu razinu pouzdanosti pod vodom.

Iako je kolekcija Seastar vezana uz ronjenje, zbog svog modernog sportskog dizajna, ovi satovi idealan su izbor za urbani modni stil te nošenje u svakodnevnim situacijama.

Za kraj, možemo zaključiti kako je Tissot jedan od najistaknutijih švicarskih brandova satova koji svojom bogatom poviješću zaslužuje to mjesto.

Uz inovacije i kvalitetu izrade, ali i pristupačne cijene, ne čudi da je ovaj brand jedan od najpopularnijih i u Hrvatskoj.

Ako i vi želite nositi Tissot na svom zapešću, pronađite model za sebe na našem webu.

Komentari (0)
Ostavite vašu recenziju

Tvoj email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar.
Trenutno nema komentara
Pretplatite se i ostvarite popust na sljedeću kupovinu!
Pretplatite se i ostvarite popust na sljedeću kupovinu!
Brza dostava 100% Sigurna kupnja Povrat i zamjene Česta pitanja

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.
U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.
 

Sendgrid

Google ecommerce
Facebook pixel
Crazy Egg
HotJar
Adroll
Glami