Filtriranje
WATCH-A-PORTER Facebook Instagram Youtube

BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 40 €

Košarica 0 0

VODIČ ZA ODABIR MATERIJALA REMENA SATA

EVO NA ŠTO TREBAŠ OBRATITI PAŽNJU PRILIKOM ODABIRA REMENA ZA RUČNI SAT

Objavljeno: 28.03.2024

Prilikom kupnje ručnog sata, jedna od prvih stvari koja kupca zanima osim tehničkih specifikacija i branda sata, svakako je remen sata.

Materijal od kojega je napravljen remen ručnog sata bitna je stavka na koju treba obratiti pažnju prilikom odabira sata koji će se naći na vašem zapešću.

Određeni materijali remena idu uz elegantnija izdanja, dok su drugi idealan izbor za svakodnevno nošenje sata u raznim situacijama. Osim toga, nekim je kupcima prioritet da im sat izgleda luksuzno i elegantno dok je drugima izdržljivost remena prioritet.

U ovom članku vam donosimo pregled najpopularnijih materijala od kojih su izrađeni remeni za sat te njihove prednosti i mane, kako biste što lakše odabrali sat koji će odgovarati vašem modnom izričaju i životnom stilu.

Metalni remen za sat

Najčešća kategorija remena za satove su metalni, ali je to zapravo opći pojam koji se koristi za sve vrste metala te ga je potrebno podijeliti na one koji se najčešće koriste u izradi remenja.

Najpopularniji materijal koji se koristi u izradi metalnog remenja za satove je definitivno – nehrđajući čelik.

Uz nehrđajući čelik važno je spomenuti i titan te luksuznije, plemenite metale, kao što su srebro i zlato te platina.

Titan se koristi u manjem omjeru od nehrđajućeg čelika, ali zbog odsustva nikla, odličan je izbor za sve kojima je koža sklona alergijskim reakcijama, jer je upravo on najčešći uzrok alergijske reakcije prilikom nošenja sata. Važno je napomenuti da odsustvo nikla nije stopostotna garancija da neće doći do alergijske reakcije prilikom nošenja sata.

Najpopularniji dizajn za metalni remen za sat ili narukvicu je slaganje karika metalnog remena, koje se povezuju jedna na drugu. Uz svoje prirodne boje (zlatna, srebrna, brončana, rozo zlatna), metalni remeni samo potvrđuju svoju popularnost te se upravo ti remeni najčešće mogu vidjeti na zapešćima ljubitelja satova.

Najpopularnija kolekcija satova – Casio Vintage na svojim satovima ima remenje izrađeno od nehrđajućeg čelika.

Ne odgovara li dužina metalnog remena sata vašem zapešću, možete ga produžiti ili skratiti, ovisno o potrebama.

Prilagodba metalnog remena za sat vašem zapešću

Metalni remeni za sat prilagođavaju se zglobu na dva glavna načina.

Ako sat ima prilagodljivu kopču, ona se lako može otvoriti - s pomoću jednostavnog alata kojega pojedini proizvođači stave u pakiranje sa satom ili uz pomoć sitnih alata kojima se kopča otvori, a zatim povlačenjem otvorene kopče po remenu samostalno namještate njegovu dužinu.

Na linku možete pronaći i video uputstvo kako biste što lakše otvorili kopču i prilagodili dužinu metalnog remena vašem zapešću.

Drugi način je dodavanje ili izbacivanje karika remena kako bi se on produžio ili skratio. Ako vaš sat nema prilagodljivu kopču, nego će biti potrebno korigirati karike u remenu, preporučujemo odlazak kod urara kako biste izbjegli oštećenje sata.

Kupnjom sata na našem webu prilagodbu remena obavit ćemo besplatno, a ako znate opseg vašeg zapešća, možete nam ga napomenuti prilikom narudžbe i sat ćemo vam poslati s unaprijed prilagođenom dužinom metalnog remena.

Milanese metalni remen za sat

Osim klasičnih metalnih narukvica odnosno metalnog remena za sat s karikama, sve popularniji su remeni tj. narukvice  – milanese. Svoju sve veću zastupljenost u svijetu satova milanese remeni, pronalaze u satovima za žene, ali u posljednje vrijeme također na satovima za muškarce s manjim brojčanikom.

Milanese remeni za sat su zapravo remeni napravljeni od metala povezanih u „mrežu“.

Takvo remenje je fleksibilnije i ugodnije za nošenje, a ostavlja čvrstoću koju pruža klasično metalno remenje spojeno karikama.

Istražite ponudu ženskih Cluse satova s milanese narukvicama.

Metalni remen ili narukvica za sat?

Vjerojatno ste i vi, kao i mnoštvo drugih vlasnika satova, koristili izraz "remen sata" za metalni dio koji se stavlja oko zapešća i na njemu drži kućište. Ipak, to nije sasvim točno. Taj metalni "remen" zapravo se naziva narukvica.

Remeni sata su izrađeni od kože, silikona, gume, smole, tekstila i drugih materijala, a kada je u pitanju metalni „remen“ – njega nazivamo narukvica.

Sada kada smo odvojili termine, možemo reći da smo do sada govorili o narukvicama za sat koje su napravljene od nehrđajućeg čelika, titana, zlata, srebra i nikla, a u nastavku ćemo više reći o remenima sata od kože, silikona, gume, plastike i tekstila. 

Kožni remen za sat

Među svim materijalima remena za sat, koža se najviše ističe po svojoj udobnosti i prilagodbi zapešću zbog svoje fleksibilnosti. Ne opterećuje dodatno zglob i čest je izbor prilikom kupnje sata.

Iako je nježan i ugodan za nošenje na zapešću, kožni remen za sat je izdržljiv te može izdržati svakodnevno nošenje uz pravilnu brigu.

Kožni remeni za sat, dostupni su u mnoštvu boja, tekstura i stilova, što im daje nevjerojatnu svestranost. Bilo da preferirate vintage, casual ili luksuzan stil, možete pronaći kožni remen koji će se savršeno uklopiti u vaš izgled.

Najčešće se nose u formalnim izdanjima zbog toga što kožni remen daje dodatan dojam elegancije i profinjenosti vašem satu, a u konačnici i vašem cjelokupnom izdanju. Zbog svoje svestranosti, kožni remeni su jednako popularni među muškarcima i ženama.

Pronađite ponudu ženskih satova s kožnim remenom na našem webu i odaberite savršen model koji će upotpuniti vašu kolekciju.

Ako želite mijenjati izgled vašeg Cluse sata, zamjenski remeni također su odlična opcija jer uz njih možete uvijek iznova udahnuti novi duh vašem satu.

Kožni remen na satu se ne može produžiti ili skratiti kao što se to može napraviti uz pomoć karika na satovima s metalnom narukvicom, ali s više rupica na remenu možete prilagoditi dužinu remena svom zapešću.

Osim ženskih satova s kožnim remenom, pronađite i muške satove te izrazite svoj stil.

Silikonski, gumeni i plastični remen za sat

Remeni od silikona, gume ili plastike su praktična i pristupačna opcija za one koji traže izdržljiv i jednostavan sat. Njihova raznolikost i praktičnost čine ih idealnim za aktivne osobe i svakodnevno nošenje te gotovo sve sportske aktivnosti.

Osim praktičnosti, remeni od ovih materijala su i vodootporni te se najčešće koriste za izradu satova koji su namijenjeni plivanju i ronjenju.

Lako se održavaju i čiste što je posebno praktično za ljude u pokretu kojima je sat svakodnevni partner na zapešću. Remeni od silikona ili gume su manje formalni te se stoga ne preporučuju za nošenje u nekim posebnim prigodama za koje se preporučuju kožni i metalni remeni za sat.

Dostupni su u širokoj paleti boja i stilova tako da ćete zasigurno naći svoj idealan model sata s remenom od silikona ili gume.

Najpopularniji kada je u pitanju izdržljivost svakako su G-Shock satovi, kojima je remen najčešće izrađen od resina, odnosno epoksi smole.

Tekstilni remeni za sat

Iako najmanje zastupljena kategorija, remeni izrađeni od tekstila sve su traženiji prilikom kupnje sata.

Kao i silikonski, namijenjeni su svakodnevnoj uporabi i aktivnijem načinu života zbog jednostavnosti i lakoće materijala od kojih su izrađeni.

Prozračni su i udobni za nošenje na zapešću, a koriste se za sportske aktivnosti na otvorenome te predstavljaju „vojni“ stil koji nije prilagođen za formalne prigode.

Tissot Seastar popularna je kolekcija koja u svojoj ponudi nudi satove čiji su remeni izrađeni od tekstila te oduševljavaju svojom izradom i kvalitetom.

Za kraj ćemo vam ostaviti kratki pregled svega napisanog gore kako biste si odabrali sat koji će savršeno odgovarati vašem načinu života i stilu.

Vaš stil:

  • Elegantan: Metalni ili kožni remen.
  • Casual: Kožni, silikonski, gumeni ili tekstilni remen.
  • Sportski: Silikonski, gumeni ili tekstilni remen.

Potrebe koje tražite od sata:

  • Izdržljivost: Metalni, silikonski, gumeni ili tekstilni remen.
  • Udobnost: Kožni, silikonski, gumeni ili tekstilni remen.
  • Vodonepropusnost: Silikonski, gumeni ili tekstilni remen.

Isprobajte različite remene za sat i pronađite onaj koji  najviše odgovara vašim potrebama.

Nadamo se da vam je ovaj vodič bio koristan!

Komentari (0)
Ostavite vašu recenziju

Tvoj email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar.
Trenutno nema komentara
Pretplatite se i ostvarite popust na sljedeću kupovinu!
Pretplatite se i ostvarite popust na sljedeću kupovinu!
Brza dostava 100% Sigurna kupnja Povrat i zamjene Česta pitanja

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.
U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.
 

Sendgrid

Google ecommerce
Facebook pixel
Crazy Egg
HotJar
Adroll
Glami