Filtriranje
WATCH-A-PORTER Facebook Instagram Youtube

BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 40 €

Košarica 0 0

Ručni sat kao ultimativni simbol stila

Zašto i dalje volimo ručne satove?

Objavljeno: 02.10.2017

Pitate se zašto bismo danas, kada smo okruženi s bezbroj različitih gadgeta, a svi između ostalog pokazuju i vrijeme, i dalje nosili ručne satove? Dobro upoznati sa svim blagodatima digitalnog doba, mogli biste lako zaključiti kako je satovima, ironično, "kucnuo čas" da odu u povijest i prepuste teren nekoj svemogućoj napravi oboružanoj nebrojenim aplikacijama.
 


No, srećom po brojne pasionirane ljubitelje ovog bezvremenskog modog dodatka, takav je zaključak posve netočan. Zašto, pitate se? Zato što je ručni sat koji ponosno nosimo oko ručnog zgloba mnogo više od pukog mjerača protoka vremena. Osim funkcionalnosti koju vam sat pruža dajući vam informaciju o vremenu, ručni je sat oduvijek bio, a i ostao, simbol dobrog stila, odraz profinjenosti, posebnog ukusa i otmjenosti. Za razliku od ostalog asesoara koji redovito mijenjamo, satove biramo mnogo rjeđe, a stoga i s puno više pažnje i promišljenosti, pazeći pomno da odgovaraju našem lifestyleu i modnom stilu. Sat biramo tako da pristaje na većinu naših odjevnih kombinacija, pa je dobro da odgovara nosili ga mi na poslovne sastanke, kave s prijateljicama ili pak noćne izlaske.



Nošenje omiljenog sata oko zapešća ubrzo postaje navikom, a bez njega se osjećamo nekako golo i kao da nam nešto nedostaje ako ga kojim slučajem zaboravimo ujutro staviti na ruku. Mnogi će bez oklijevanja reći kako su srasli sa svojim ručnim satom, a bez njega više ne mogu zamisliti niti jedan jedini dan. I sa svim drugim gadgetima pri ruci, tvrdit će, sigurni smo, kako se bez sata na ruci osjećaju pomalo izgubljeno. Zbog svega toga, nećemo pretjerati ako kažemo kako je ručni sat odraz osobnosti i identiteta njegova vlasnika. Otkako je došao u modu, krajem 19. stoljeća, ručni je sat jedini asesosar koji i muškarci i žene kontinuirano nose. I od tada, pa sve do danas, izgleda tako prokleto classy!



Odjeća se mijenjala, neki su odjevni komadi i modni dodaci bili popularni i potpuno nestali, no ručni sat je ostao postojano krasiti mnoga ženska i muška zapešća. Trendovi i stilovi satova, jasno, tijekom stoljeća su se mijenjali, no sat je do danas ostao ultimativni modni dodatak, odraz stila, statusa i osobnosti, malen ali moćan detalj koji uvijek ostavlja snažan dojam. I premda od njega tražimo da bude točan, sat je oduvijek bio mnogo više od kazljki koje odbrojavaju vrijeme.

Komentari (0)
Ostavite vašu recenziju

Tvoj email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar.
Trenutno nema komentara
Pretplatite se i ostvarite popust na sljedeću kupovinu!
Pretplatite se i ostvarite popust na sljedeću kupovinu!
Brza dostava 100% Sigurna kupnja Povrat i zamjene Česta pitanja

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.
U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.
 

Sendgrid

Google ecommerce
Facebook pixel
Crazy Egg
HotJar
Adroll
Glami