Filtriranje
WATCH-A-PORTER Facebook Instagram Youtube

BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 40 €

Košarica 0 0

Predstavljamo brand luksuznih satova - Oris

Proizvođač luksuznih modela koji u fokus stavlja kvalitetu i pristupačnost

Objavljeno: 22.04.2024

Oris je ime koje u svijetu urarstva odjekuje više od stoljeća. Ovaj švicarski brand, osnovan 1904. godine u gradiću Hölsteinu, poznat je po svojim vrhunskim mehaničkim satovima koje planiraju, proizvode i unaprjeđuju u vlastitoj tvornici.

Za odgovor na pitanje kako je jedan samostalni brand satova uspio postići vrhunske rezultate i konstantno usavršavati svoje mehanizme, morat ćemo se vratiti u prošlost, na same početke branda.

POVIJEST ORIS SATOVA

Kao što smo već spomenuli, Oris je nastao prije 120 godina u švicarskom gradiću Hölsteinu. Do 1911. godine, 7 godina nakon osnutka branda, zapošljavali su preko 300 radnika kojima su gradili stanove i kuće jer je Hölstein postao premali za Oris.

Osim domova za zaposlenike, otvorili su i dodatnih pet tvornica diljem Švicarske, ali baza branda je ostala u istom gradu do danas.

Značajan napredak Oris je ostvario 1938. godine, kada su predstavili prvi pilotski sat – Oris Big Crown, kojeg je kako mu i ime kaže, karakterizirala velika krunica koju su piloti mogli navijati unatoč nošenju kožnih rukavica.

Do kraja 60-ih godina prošlog stoljeća, Oris se nalazio među deset najboljih proizvođača satova u svijetu, s 1.2 milijuna proizvedenih satova godišnje i preko 800 zaposlenika, ali se sve promijenilo dolaskom kvarcnog mehanizma na scenu svjetske industrije satova.  

Kvarcna kriza 70-ih natjerala je brand da se pridruži ASUAG-u, danas poznat kao Swatch grupa, koja u svom vlasništvu ima neke od vodećih svjetskih brandova satova.

U Orisu su 1982. hrabro odlučili prestati proizvoditi kvarcne mehanizme te se okrenuti isključivo mehaničkim satovima i odvojiti se od ASUAG grupacije zbog čega su već 40 godina samostalan brand.

Do danas njihov razvoj i inovacije osvajaju svijet urarstva. Od vlastitih mehanizama, preko prepoznatljivog crvenog rotora vidljivog kroz proziran poklopac kućišta, sve do kolaboracija s vozačima Formule 1 - Oris je zadržao vrhunsku kvalitetu izrade uz pristupačne cijene kada su u pitanju luksuzni satovi.

ORIS AQUIS I DIVERS – LUKSUZNI RONILAČKI SATOVI

Jedna od Orisovih najpopularnijih kolekcija – Oris Aquis, nastala je 2011. godine i od tada do danas razvijeni su modeli satova s različitim komplikacijama. Oris Aquis Date, modeli automatskih satova s prikazom datuma na poziciji 6 sati najpopularniji su u ovoj kolekciji. Osim njih, popularni su i modeli s podbrojčanikom koji prikazuje sekunde.

Kućište i narukvica od nehrđajućeg čelika uz opciju gumenog remena, pokazali su se kao dobitna kombinacija za Orisove ronilačke satove.

Zadržavajući funkcionalnosti koje se očekuju od satova za ronjenje - vodootpornost do 30 ATM ili 300 m, zavrnuta krunica i kućište od nehrđajućeg čelika te luminiscentne kazaljke i oznake na brojčaniku - svojim izgledom ističu se od ostalih brandova. Kombinacijom dizajna, s brojčanicima koji dolaze u raznim bojama te vrhunske funkcionalnosti, ova kolekcija prava je poslastica za ljubitelje luksuznih ronilačkih satova.

Osim Aquis modela, proizvode satove za ronjenje i u kolekciji Divers Sixty Five kojoj ime potječe od prvog ronilačkog sata proizvedenog u Orisu 1965. godine.

Kao i njihovim drugim kolekcijama, modeli satova se razlikuju prema komplikacijama koje sadrže.

Jedan od popularnijih je zasigurno Oris Divers Sixty Five Date, model koji ima prikaz datuma na poziciji šest sati. Osim njega popularan model iz kolekcije je i Oris Divers Sixty Five Chronograph koji, kako mu i ime kaže sadrži kronograf, odnosno štopericu.

Važnost dizajna u Orisu vidljiva je kroz Divers Sixty Five Cotton Candy kolekciju koja je ime dobila prema različitim bojama brojčanika, a koje predstavljaju boje šećerne vune (eng. cotton candy).

ORIS BIG CROWN I PROPILOT – LUKSUZNI PILOTSKI SATOVI

Oris Big Crown kolekcija izdržala je test vremena, ostavljajući neizbrisiv trag kao simbol avijatorskog naslijeđa i inovativnog duha. Od svojih početaka 1938., Big Crown kolekcija namijenjena je pilotima jer brojčanik pruža izvanrednu čitljivost uz pouzdan mehanizam, postavši omiljena ne samo među njima, nego i svim ljubiteljima klasičnog pilotskog sata.

Najupečatljivija karakteristika Big Crown satova je velika krunica po kojoj je kolekcija dobila ime, a koja je prvobitno dizajnirana kako bi piloti noseći rukavice mogli s lakoćom navijati i podešavati svoje satove. Unatoč promjenama u tehnologiji i avijaciji, „oversize“ krunica ostaje vizualni potpis kolekcije.

Osim toga, ova kolekcija prepoznatljiva je i po „Pointer Date“ kazaljki koja na brojčaniku označava datum.

Od klasičnog Pointer Date do sportskih modela s kronografom i modernih verzija s GMT komplikacijom, Big Crown pruža raznolikost, a da ništa od toga ne odvlači od njegovog originalnog dizajna.

Oris ProPilot kolekcija koja je nastala iz originalne Big Crown linije, nudi širok izbor satova za moderne avanturiste. Njihova pouzdanost, funkcionalnost i elegantan dizajn čine ih idealnim izborom za sve one koji traže sat koji će ih pratiti u različitim životnim pustolovinama.

Osim ProPilot Big Crown modela, u ovoj kolekciji se mogu naći i ProPilot GMT satovi s komplikacijom za praćenje vremena u više vremenskih zona, ali i ProPilot Altimeter, modeli s altimetrom za mjerenje visine.

Svaki sat u kolekciji pokreće Orisov automatski mehanizam koji ovisno o modelu dolazi u kućištu promjera od 41 mm do 47 mm za pojedine ProPilot Altimetere.

Oris se kroz svoju bogatu 120-godišnju povijest istaknuo kao brand koji neprestano teži inovacijama, ostajući vjeran tradiciji i švicarskoj kvaliteti. Njihovi satovi, od ronilačkih Aquis i Divers modela do pilotskih Big Crown i ProPilot kolekcija, prepoznatljivi su po funkcionalnosti, elegantnom dizajnu i izdržljivosti.

Ono što Oris posebno čini privlačnim jest fokus na pristupačnost. Usprkos vrhunskoj kvaliteti i inovativnim rješenjima, Orisovi satovi ostaju dostupni širokom krugu ljubitelja luksuznih brandova.

Komentari (0)
Ostavite vašu recenziju

Tvoj email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar.
Trenutno nema komentara
Pretplatite se i ostvarite popust na sljedeću kupovinu!
Pretplatite se i ostvarite popust na sljedeću kupovinu!
Brza dostava 100% Sigurna kupnja Povrat i zamjene Česta pitanja

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.
U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.
 

Sendgrid

Google ecommerce
Facebook pixel
Crazy Egg
HotJar
Adroll
Glami