Filtriranje
WATCH-A-PORTER Facebook Instagram Youtube

BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 40 €

Košarica 0 0

ODABERI SAVRŠEN ZARUČNIČKI PRSTEN

VODIČ ZA ODABIR ZARUČNIČKOG PRSTENA

Objavljeno: 29.02.2024

Jedan od najvažnijih, ali i najljepših događaja u životu su zasigurno zaruke. Zaruke su događaj kojim se proslavlja i obilježava pronalazak osobe s kojom se želi provesti život. Sigurni smo da, ako si se odlučio na ovaj korak, želiš da taj trenutak bude savršen kao i zaručnički prsten kojim ćeš ga obilježiti.

Upravo zbog toga, predstavljamo ti vodič za odabir zaručničkog prstena.  

Kako bismo ti olakšali i odgovorili na pitanja poput – koji materijal i dragi kamen odabrati za zaručnički prsten, koju veličinu odabrati pa sve do toga na koju ruku se stavlja zaručnički prsten, napisali smo ovaj blog u kojemu možeš pronaći odgovore na sva pitanja.

ZARUČNIČKI PRSTEN KAO SIMBOL VAŠE LJUBAVI 


Došao je taj trenutak. Kupuješ zaručnički prsten. Ali kako odabrati onaj savršeni?   
 
Kod odabira zaručničkog prstena, važno je razmišljati o tome što će se svidjeti tvojoj boljoj polovici, ali i tebi. Prsten predstavlja simbol vaše ljubavi i zbog toga odaberi upravo onaj koji će najbolje odraziti osobnost osobe koja će ga nositi i time odraziti vašu povezanost zbog koje ste se i odlučili na zaruke.  


 

MATERIJAL ZARUČNIČKOG PRSTENA 
 

Odlučio si se za izgled prstena, ali se ne možeš odlučiti za materijal od kojega je izrađen? Zlato i platina zasigurno su najčešći materijali od kojih se prstenje izrađuje. 

Zlato je dugotrajan i elegantan izbor koji dolazi u različitim varijantama, poput bijelog, žutog i ružičastog. S druge strane, platina je rijetka i izuzetno čvrsta, a njena prirodna bijela boja čini je savršenim odabirom ako tražiš jednostavan i moderan izgled. 

Ako želiš kupiti prsten, ali imaš ograničen budžet, srebro ili čelik također se koriste kod izrade zaručničkog prstenja.

Zapamti da je prsten samo materijalan simbol vaše ljubavi i da njegova vrijednost ne bi trebala biti u fokusu, nego ljubav koju on predstavlja.



BOJA ZARUČNIČKOG PRSTENA  
 

U prethodnom dijelu smo spomenuli različite boje materijala koji se koriste kod izrade zaručničkog prstenja, a ovdje ćemo ti na jednome mjestu izdvojiti najpopularnije boje:  

  1. Bijelo zlato – Jedan od najpopularnijih izbora prilikom kupnje prstena baš zbog svoje neutralne, ali elegantne boje. 
  2. Žuto zlato – Tradicionalna boja prstena s kojom ne možeš pogriješiti, a odaje dojam luksuza klasičnom izgledu prstena. 
  3. Ružičasto zlato – Boja prstena koja je sve popularnija u posljednje vrijeme te prstenu daje romantičan i istovremeno suvremen dojam.  
  4. Platina – Srebrnasta boja platine koja uz visoki sjaj materijala doprinosi blistavom i upečatljivom izgledu prstena.
  5. Kombinacija boja – Popularno je i kombiniranje boja kao što su bijelo i žuto zlato, platina i žuto zlato, te mnoge druge kombinacije uz koje zaručnički prsten dobije nesvakidašnji izgled. 
  6. Dijamanti različitih boja – Osim standardne boje dijamanta, često se koriste i obojeni poput plavih, žutih, zelenih pa sve do crnih.
     


KOJI DRAGI KAMEN ODABRATI? 
 

Kaže se da su dijamanti najbolji ženini prijatelji, a možda je baš zbog toga najčešći dragi kamen koji se traži prilikom kupnje zaručničkog prstena upravo – dijamant.  

Blistavi sjaj i izdržljivost dijamanta njegove su glavne karakteristike, a predstavlja eleganciju i luksuz zbog kojih je najtraženiji materijal kod odabira zaručničkog prstena. 

Ako želiš sjaj dragog kamena, ali ti se dijamant ne uklapa u budžet, ne brini! Našli smo ti rješenje svih briga, a zove se – cirkon. 

Cirkon je također često tražen baš zbog toga što predstavlja jeftiniju alternativu dijamantu, ali odaje dojam elegancije zbog sjaja samog kamena, iako je manje čvrstoće od dijamanta. 

 

PERSONALIZIRANJE ZARUČNIČKOG PRSTENJA 
 

U redu, odabrao si materijal i kamen zaručničkog prstena, ali i dalje imaš osjećaj da nešto nedostaje? 

Pronašli smo ti rješenje i za taj problem!  

  • Graviranje: Graviranje inicijala, imena, datuma, itd. definitivno će personalizirati zaručnički prsten koji si odabrao i učiniti ga jedinstvenim. 
  • Birthstones: Vjeruje se da svaki mjesec u godini ima svoj dragi kamen koji ga predstavlja. Odabirom dragog kamena možeš prepustiti kalendaru i datumu rođenja svoje bolje polovice, ali i dalje obilježiti zaruke s personaliziranim prstenom.  


 

ŠTO AKO POGRIJEŠIM VELIČINU PRSTENA? 
 

Vjerojatno si se odlučio za zaruke u obliku iznenadne prosidbe i sada razmišljaš kako pogoditi pravu veličinu prstena. Mi ćemo ti ponuditi par opcija: 

U zlatarnicu možeš odnijeti prsten koji tvoja bolja polovica već ima, ali ne koristi toliko često. Zlatar će ti reći točnu veličinu prstena, a ti ćeš i dalje imati faktor iznenađenja na svojoj strani 

Pitaj prijatelja/prijateljicu za pomoć kako ti ne bi postao sumnjiv s ispitivanjem o veličini prstena te tako mogao nastaviti planirati posljednje korake prosidbe.  

Ako ništa od ovoga ne upali, nemoj se brinuti!  

Zlatarnice nude i besplatno smanjivanja ili povećavanja zaručničkog prstenja, upravo zato što znaju da možda nećeš moći savršeno pogoditi pravu veličinu. 

Osim toga, većina zlatarnica nudi i dugogodišnju garanciju na održavanje prstenja, što možeš i pronaći na njihovim web stranicama. 


 

KAKO ZAPROSITI? 
 

Odlučio si se na zaruke, imaš spreman prsten, ali kako zaprositi? 

Ovo ostavljamo apsolutno tebi na odabir, jer ti ćeš ovo najbolje znati odgovoriti, samo ćemo te usmjeriti na koji način možeš razmišljati. 

Prosidba je intiman događaj kojim si dvoje ljudi potvrđuje ljubav i spremnost na brak. Mjesto na kojem ćeš zaprositi svoju bolju polovicu ovisi o vama kao paru. 

Jedna od opcija može biti putovanje na mjesto na kojemu ste se upoznali ili na mjesto koje je ostavilo poseban dojam na vas i vaš odnos.  

Prosidba na javnim mjestima ili koncertima također je vrlo popularan način prosidbe. Kod ove opcije budi siguran u svoju odluku, ali još sigurniji da će se to svidjeti osobi koju ćeš zaprositi (jer svi smo čuli za barem jedan negativan ishod takve prosidbe).  

Ako si osoba koja više ide svojim osjećajem, zaprositi možeš u bilo kojem trenutku to tebi odgovara jer kako smo rekli, to je intiman događaj i ti ćeš najbolje procijeniti kako ćeš zaprositi.

 

NA KOJU RUKU IDE ZARUČNIČKI PRSTEN? 
 

Sve je spremno – veliki trenutak je tu. Kleknuo si na koljeno, otvorio kutijicu sa zaručničkim prstenom i dobio si potvrdan odgovor na svoje pitanje. 

Ali na koju ruku ide zaručnički prsten?  

Odgovor na ovo pitanje nigdje nije strogo određen, ali najčešće se zaručnički prsten nosi na prstenjaku lijeve ruke.  

Ovo naravno ovisi o tradiciji i kulturi iz koje dolazite te ne predstavlja strogo određeno pravilo. Jedino važno je da prstenje nosite kako vama odgovara jer ono je simbol vaše ljubavi.



DIJAMANTI... LJUBAV JE VJEČNA
 

Kao što možeš vidjeti, prosidba je individualna od para do para i nigdje nema točno određenih pravila što je ispravno napraviti. Izgled, veličina i dizajn zaručničkog prstena potpuno je na tebi, odnosno na vama.  

Nemoj si razbijati glavu pitanjima na koja nema točnog odgovora, jer ispravno je ono što oboje želite, a način na koji ćete simbolizirati vaše zaruke ostaje na vama. 

Mi vam želimo svu sreću!  

Nakit iz naše ponude možeš pronaći ovdje. 

Komentari (0)
Ostavite vašu recenziju

Tvoj email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar.
Trenutno nema komentara
Pretplatite se i ostvarite popust na sljedeću kupovinu!
Pretplatite se i ostvarite popust na sljedeću kupovinu!
Brza dostava 100% Sigurna kupnja Povrat i zamjene Česta pitanja

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.
U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.
 

Sendgrid

Google ecommerce
Facebook pixel
Crazy Egg
HotJar
Adroll
Glami